BMI Arrow 1400


BMI Arrow 1400.
 

Mijn BMI Arrow 1400.. gekocht om te leren vliegen.. en eens te ervaren hoe een vliegtuig vliegt aangezien ik alleen (beperkte) ervaring had met heli’s. Tjee ! Nu snap ik waarom men zegt dat heli vliegen echt veel moeilijker is dan met vliegtuigen vliegen. Misschien denk je wel: maar een Arrow moet je vergelijken met een Coax heli. Tja.. misschien wel ? Het is in ieder geval aardig stabiel, doet geen gekke dingen.. een looping is goed mogelijk (ook 3 achter elkaar) maar een rol kun je (in mijn ogen.. en met mijn ervaring) vergeten. Vliegen met iets meer wind dan normaal (kracht >3) kan misschien wel.. maar is dan niet stabiel meer.

Ervaring met het vliegtuig is erg positief.. kan een harde landing goed af en is volgens mij een ideaal beginners toestel. Problemen heb ik gehad met de propellor die met een iets te simpele bevestiging aan de motor vastgezet was (standaard zitten er imbusboutjes zonder kop aan de motor geschroeft en als je daar de prop-saver (elastiek) aan zet dan vliegt die er door middelpuntvliegende kracht af. Ik was de prop dus ook na 1 minuut vliegen kwijt en dan blijkt een veld erg groot om iets te vinden. Verder bleef er een servo stuk welke ik vervangen heb door een aanwezige Esky micro servo. Verder is ook de meegeleverde ESC wat aan de klrappe kant (20 Ah) en die heb ik vervangen door een voorhanden Esky 25 Ah versie. Met vliegen blijkt dat met de iets grotere prop 23 Ampere goed haalbaar is.. de 20 Ah versie werd daardoor simpelweg te warm waardoor het vermogen wegviel na weinig tijd (terwijl de accu nog gewoon goed was).

Na verlies van de standaard prop maar een nieuwe besteld.. iets groter dan de originele (die volgens mij 4,5 x 4,5 is).

De motor van de BMI is prima..

Hier zie je dat ik de prop-saver eigenlijk helemaal niet meer gebruik en voor de prop geplaatst heb.. dient alleen nog als meenemer van de prop.

BMI Arrouw 1400
Standaard micro servo’s (op 1 na.. die is vervangen door een Esky servo).
Esky ESC, 25 Ah
Robbe APC prop 5,5 x 4,5
Graupner GR-16 ontvanger
Graupner SXM (3971) module om 2 LED circuits te schakelen.
LED strips onder vleugels (blauw), en staart (rood)
2200 mAh of 2800 mAh lipo.

Hier zijn goed de maximale waarden tijdens het vliegen te zien…. was een 2200 mAh accu die ik gebruikte waar dus ongeveer 1540 mAh van gebruikt is. Ook de beginstand van de accu was niet optimaal zo te zien, maar dat kan ook (mede) aan de buitentemperatuur gelegen hebben (1 graad). Denk al met al 15 minuten mee gevlogen en dus nog wat reserve overgehouden (koude vingers !).

… en ook de maximale hoogte: voor mij is dit, zonder fpv, nu in de wintertijd wel een beetje de maximale hoogte.